Kurufasulyeleri püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin. Yumurta, beyaz peynir, tuz ve karabiberi iyice harmanlayın. Her bir yufka parçasının geniş kenarına 1.5 çorba kaşığı kurufasulyeli harçtan koyun, yufkanın kenarlarında 1 cm. boşluk kalacak şeklide yayın, kenarlardaki yufkaları harcın üzerine katlayın ve uca doğru sigara böreği şeklinde sarın. Üzerlerine fırça ile yağ sürüp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
MALZEMELER 12 ADET* 1 adet yufka (12 eşit üçgen kesilmiş)
* 2 su bardağı kurufasulye (haşlanmış)
* 1 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 75 gr. beyaz peynir (çatalla ezilmiş)
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yayın tarihi: 4 Mayıs 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/04/gny/haber,064CF7D7004241B3B86A6CCD2D2A6A96.html
Tüm hakları saklıdır.