23 cm'lik bir kek kalıbını yağlayıp, un serpin. İki adet portakalı derin bir kaba koyup, üzerlerine çıkana kadar su ekleyin. Kabı benmari usulü başka bir kaba oturtun. 2 saat kaynatın. Sudan çıkarıp portakalları 4'e kesin. Püre gibi olana kadar robottan geçirin. Yumurta sarıları, portakal likörü ve toz şekeri çırpıp püreye katın. Yumurta beyazlarını kar gibi olana kadar mikserle çırpın. Portakallı karışıma badem ve kabartma tozu katın. Ardından yumurta beyazlarını hafifçe karıştırarak yedirin. Kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırının orta rafında üzeri hafif sertleşene kadar pişirin. Üzeri çabuk kızarırsa alüminyum folyoyla kapatın. Keki kalıbında soğuyana kadar dinlendirin. Portakal suyu ve tozşekeri, orta ateşte şeker eriyene kadar kaynatın. Ateşi kısın ve karışım yarı yarıya azalıncaya kadar 20 dakika daha kaynatın. Köpükleri delikli kepçe ile alıp, soğumasını bekleyin. Kalan portakalların kabuklarını ve beyaz kısımlarını temizleyip, dilimleyin. Keki dilimleyin, üzerlerine portakal dilimi yerleştirin, şurup gezdirin. Krema ile birlikte servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik * 5 adet büyük portakal
* 6 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
* 1 çorba kaşığı portakal likörü
* 1.5 su bardağı tozşeker
* 300 gr. badem
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 500 ml. taze portakal suyu (süzülmüş)
* 1 su bardağı tozşeker
* Krema (servis için)
Yayın tarihi: 8 Mayıs 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/08/gny/haber,1C027CD8F0434BFCBB453B207C58B9CC.html
Tüm hakları saklıdır.