Küçük bir tavada rendelenmiş kabakları hiç su koymadan, sadece zeytinyağı ile kısık ateşte pişirin. Unu ilave edip, birkaç kez çevirdikten sonra süt koyup, püre kıvamına getirin. Tuz ve baharatlarını ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra dereotu ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik* 1 kg. kabak (rendelenmiş)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* 1 çay kaşığı muskat
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 demet dereotu
Yayın tarihi: 15 Mayıs 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/15/gny/haber,DEFAEFC1F4574FABA5B1EF3FBB761105.html
Tüm hakları saklıdır.