Enginarları temizleyip, zeytinyağı ile tencereye koyun. Limon suyu, şeker ve tuz ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Enginarları tencere içinde soğumaya bırakıp, daha sonra servis kabına alın. Tencerede kalan yağa soğanı koyup kavurun, mantar ve mısırı ilave edip, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Enginarları dereotuna bulayıp, ortalarına mantarlı harcı doldurun. Kalan dereotu ile süsleyip servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
* 6 adet enginar
* 3/4 su bardağı zeytinyağı
* 1 adet limonun suyu
* 3 adet kesme şeker
* Tuz
* 2 adet kuru soğan (halka doğranmış)
* 6 çorba kaşığı mantar (dilimlenmiş)
* 3 çorba kaşığı mısır
* 1/2 demet dereotu
Yayın tarihi: 15 Mayıs 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/15/gny/haber,87B20E5334374B10B93C7D24026BF257.html
Tüm hakları saklıdır.