Fırını ısıtıp, cevizleri fırın kağıdına yayarak 8 dakika kavurun ve robotla ya da bıçakla ince kıyın. Un, pudra şekeri ve tuzu bir kaba eleyip, tereyağını ilave edin. Yağı, önce bıçakla keserek, sonra da parmak uçlarınızla una iyice yedirin. Kırıklı bir kıvama gelince, ceviz, 1 çorba kaşığı su ve yumurta sarısını ilave edip, hamuru toplanıncaya kadar yoğurun. Hamur pürüzsüz bir kıvam almalı ve hamuru yoğurduğunuz kabın kenarları temiz kalmalı. Hazırladığınız hamuru streçe sarıp, buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Balkabağına suyu ilave edip, yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Bir kaba iri delikli kevgir yerleştirip, balkabağını ezerek kaba geçirin. Hamuru hafif unlu bir zeminde 30 cm. çapında açın. Merdaneye sararak yağlanmış tart kalıbına geçirin ve kalıbın taban ve kenarlarını hamurla kaplayın. Birkaç yerinden delin ve ayırdığınız hafif çırpılmış yumurta beyazını üzerine sürün. Hamurun üzerine fırın kağıdı yayın, kurufasulye ya da pirinç taneleri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. 2 adet yumurtayı ve 1 yumurtanın sarısını hafif çırpın. Bir tencereye pekmez, şeker, baharatlar ve kremayı koyup karıştırın, kaynama noktasına getirin ve yumurtaların üzerine dökün. Balkabağı ezmesini ilave edip karıştırın. Hazırladığınız harcı tart hamuruna dökün, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenarlardaki harç kabarıp, ortalar hala biraz gevşek olacak şekilde pişene kadar, 35-40 dakika pişirin. Üzerini folyo ile kapatıp, fırında soğutarak ya da sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik
* 1 çay bardağı ceviz
* 1,5 su bardağı un (serpmek için)
* 1 çorba kaşığı pudra şekeri
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 75 gr. tereyağı (yumuşatılmış)
* 2 çorba kaşığı su (soğuk)
* 1 adet yumurta (sarısı beyazı ayrılmış, her ikisi de çırpılmış)
Harç:
* 450 gr. balkabağı (2,5 cm. doğranmış)
* 1 çay bardağı su
* 2 adet yumurta + 1 adet yumurtanın sarısı
* 1 çorba kaşığı pekmez
* 1 çay bardağı esmer şeker
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1/2 tatlı kaşığı muskat (taze rendelenmiş)
* 1/2 tatlı kaşığı yenibahar
* 1/2 tatlı kaşığı toz karanfil
* 1/2 tatlı kaşığı zencefil
* 1 su bardağı krema
Yayın tarihi: 28 Nisan 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/28/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.