Haşlanmış patatesleri çatalla iri taneli olacak şekilde ezin. Patates, et, salatalık turşusu, soğan, dereotunun ve nanenin yarısını harmanlayın. Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi küçük kapaklı bir kavanozda iyice çalkalayıp, hazırladığınız malzemenin üzerine gezdirip, karıştırın. Üzerini streçle kapatıp, en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Üzerine kalan dereotu ve naneyi serperek servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik * 1 paket piliç şerit (haşlanmış)
* 1 kg. patates haşlanmış, iri küp doğranmış)
* 5 adet salatalık turşusu (ufak küp doğranmış)
* 1 demet taze soğan (ince kıyılmış)
* 1/2 demet dereotu (kıyılmış)
* 1/2 demet nane (kıyılmış)
* 1/2 adet limonun suyu
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
Yayın tarihi: 28 Nisan 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/28/gny/haber,25B9C492D135449EBA161C348010B57D.html
Tüm hakları saklıdır.