Yerelmalı ekmek Yerelması, un, karbonat, kabartma tozu, kişniş, kekik, adaçayı, dereotu ve tuzu iyice harmanlayın. Havuç, şalgam ve kerevizi unlu karışıma katın. Süt, su ve pekmezi çırpıp unlu karışıma yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin. Hazırladığınız karışımı yağlanmış 25 cm. çapında bir kalıba döküp, önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. En az 20 dakika dinlendirip dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER
* 2 adet orta boy yerelması
* 2 su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı karbonat
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1 çay kaşığı kişniş
* 1 çorba kaşığı kekik
* 4 adet adaçayı
* 5 sap dereotu
* 1 çay kaşığı tuz
* 2 adet küçük boy havuç
* Yarım adet şalgam
* 1 sap kereviz
* yarım litre süt
* 1 çay bardağı su
* 2 çorba kaşığı pekmez
Yayın tarihi: 24 Nisan 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/24/gny/haber,7AE8A34CF2C647A4912B678184615D51.html
Tüm hakları saklıdır.