Isıtılmış yağda etlerin her iki yüzünü 4'er dakika pişirin. Pekmez, su ve tuzu iyice karıştırıp, etlere ilave edin ve kısık ateşte 10 dakika pişirin. Haşlanmış patatesleri çatalla ezin ve yavaş yavaş ılık sütü katarak püre yapın. Püre haline gelen patatese mısır, bezelye, maydanoz, tuz, kekik ve mercanköşk katıp, iyice karıştırın. Sivribiber, domates ve kırmızı soğanı harmanlayın. Etleri, hazırladığınız püre ve domates karışımıyla birlikte servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 1 paket hindi bonfile
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 5 çorba kaşığı pekmez
* 5 çorba kaşığı su
* 1/2 kg. patates (haşlanmış)
* 1 su bardağı süt (ılık)
* 4 çorba kaşığı mısır (konserve, 1 çorba kaşığı ayrılmış)
* 4 çorba kaşığı bezelye (konserve, 1 çorba kaşığı ayrılmış)
* 5 sap maydanoz (ince kıyılmış)
* Tuz, kekik, mercanköşk (arzu edilen miktarda)
* 1 adet sivribiber (ince kıyılmış)
* 1 adet domates (küçük küp doğranmış)
* 1 adet kırmızı soğan (piyaz doğranmış) nane
Yayın tarihi: 28 Nisan 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/28/gny/haber,A81CFDD661F64F0C958333F9128876BC.html
Tüm hakları saklıdır.