kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Pekmez soslu hindi

Isıtılmış yağda etlerin her iki yüzünü 4'er dakika pişirin. Pekmez, su ve tuzu iyice karıştırıp, etlere ilave edin ve kısık ateşte 10 dakika pişirin. Haşlanmış patatesleri çatalla ezin ve yavaş yavaş ılık sütü katarak püre yapın. Püre haline gelen patatese mısır, bezelye, maydanoz, tuz, kekik ve mercanköşk katıp, iyice karıştırın. Sivribiber, domates ve kırmızı soğanı harmanlayın. Etleri, hazırladığınız püre ve domates karışımıyla birlikte servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik
*
1 paket hindi bonfile

* 1 çorba kaşığı zeytinyağı

* 5 çorba kaşığı pekmez

* 5 çorba kaşığı su

* 1/2 kg. patates (haşlanmış)

* 1 su bardağı süt (ılık)

* 4 çorba kaşığı mısır (konserve, 1 çorba kaşığı ayrılmış)

* 4 çorba kaşığı bezelye (konserve, 1 çorba kaşığı ayrılmış)

* 5 sap maydanoz (ince kıyılmış)

* Tuz, kekik, mercanköşk (arzu edilen miktarda)

* 1 adet sivribiber (ince kıyılmış)

* 1 adet domates (küçük küp doğranmış)

* 1 adet kırmızı soğan (piyaz doğranmış) nane