Tereyağı, şeker ve tarçını karıştırıp, elmaları ilave edin. Ara ara karıştırarak şeker eriyene kadar kısık ateşte pişirin. Elmalı karışımı bir kaba süzüp, karamelize olmuş sosu ayırın. Ceviz, elma sosu ve limon suyunu pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar robottan geçirin. Milföy hamurlarını unlu bir yüzeyde 11 cm. çapında yuvarlaklar kesecek şekilde açın ve 8 adet yuvarlak kesin. Yağlanmış fırın kağıdı yayılmış tepsiye 4 adet hamur yerleştirin ve üzerlerine yumurta sürün. Kalan 4 hamurun ortasından 9 cm. çapında hamurlar çıkartın. Halka şeklinde kalan dış kısmı, tepsideki büyük yuvarlakların üzerine yerleştirin. Hazırladığınız hamurların ortasına cevizli karışımı paylaştırıp, üzerlerine elmaları dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri açık olarak, yaklaşık 10 dakika pişirin. Elmaları pişirirken ayırdığınız karamalize sosu ısıtıp, tartların yanında servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 4 adet küçük boy elma (soyulmuş, çekirdekleri çıkartılmış, ince dilimlenmiş)
* 50 gr. tereyağı
* 1 çay bardağı esmer şeker
* 1/2 tatlı kaşığı tarçın
* 1 çay bardağı ceviz
* 1 çay bardağı elma sosu
* 2 tatlı kaşığı limon suyu
* 8 adet milföy hamuru
* 1 adet yumurta (hafif çırpılmış)
Bugünkü Tüm Yazıları
Karamel soslu elmalı tart
Yayın tarihi: 20 Nisan 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/20/gny/haber,745E900A342B48708CE5C7E2B32562E0.html
Tüm hakları saklıdır.