Pekmezli çıtır 20x30 cm. ebatlarında bir kalıbın tabanı ve iki uzun kenarını, kenarlardan 2 cm. yukarıya çıkacak şekilde fırın kağıdı ile kaplayın. Tereyağını eritip, müsli ve pekmezi katın. Karışım koyulaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika karıştırarak pişirin. Karışımı hazırladığınız kalıba döküp, üzerini kapatın, buzdolabında katılaşıncaya kadar dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER * 125 gr. tereyağı
* 2 su bardağı müsli
* 1 su bardağı pekmez
Otlu yerelması salatası Yerelması, havuç, taze soğan ve dereotunu derin bir kasede iyice harmanlayın. Hardal, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu küçük kapaklı bir kavanozda iyice çalkalayın. Hazırladığınız sosu, yerelmalı malzemenin üzerine gezdirin, en az 10 dakika dinlendirip servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik *250 gr. yerelması (karpuz dilimi kesilmiş)
* 1 adet havuç (çok ince halka doğranmış)
* 3 adet taze soğan (iri doğranmış)
* 1/2 demet dereotu (iri kıyılmış)
* 1 çay kaşığı hardal
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 adet limonun suyu
* Tuz (arzu edilen miktarda)
Yayın tarihi: 22 Nisan 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/22/gny/haber,87DA21448CD84551BC9C62226AD00D99.html
Tüm hakları saklıdır.