Isıtılmış yağda soğan ve havuçları soğanlar yumuşayıncaya kadar soteleyin. Yerelması, su, pirinç, tozşeker ve tuzu katıp, kısık ateşte 20 dakika pişirin. Üzerine limon suyu gezdirin, dereotu serperek servis yapın.
Malzemeler 8 Kişilik* 500 gr. yerelması (iri doğranmış)
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet soğan (halka doğranmış)
* 2 adet havuç (verev doğranmış)
* 1 su bardağı su (kaynar)
* 1 çorba kaşığı pirinç
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 1/2 adet limonun suyu
* 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
* Tuz (arzu edilen miktarda)
Yayın tarihi: 19 Nisan 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/19/gny/haber,D1287CA059984987BD86F64A4810920D.html
Tüm hakları saklıdır.