kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet güneşi

Pestolu polenta
Su ve sütü karıştırıp kaynama noktasına getirin. Mısır ununu sütlü karışıma sürekli karıştırarak yavaş yavaş katın. Hafif koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Ateşi kısıp koyulaşana kadar yaklaşık 20 dakika daha üzeri açık olarak ve sürekli karıştırarak kaynatın. Pesto malzemelerini, macun kıvamına gelene kadar robottan geçirin. Peynir, tereyağı ve pesto sosunu hazırladığınız polentaya katıp karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler
*
3 su bardağı su
* 3 su bardağı süt
* 1 su bardağı mısır unu
* 40 gr. parmesan peyniri
* 30 gr. tereyağı

Pesto için:
*
2 çorba kaşığı parmesan peyniri
* 2 çorba kaşığı çam fıstığı
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 diş sarmısak
* 1 su bardağı taze fesleğen yaprağı