Pestolu polentaSu ve sütü karıştırıp kaynama noktasına getirin. Mısır ununu sütlü karışıma sürekli karıştırarak yavaş yavaş katın. Hafif koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Ateşi kısıp koyulaşana kadar yaklaşık 20 dakika daha üzeri açık olarak ve sürekli karıştırarak kaynatın. Pesto malzemelerini, macun kıvamına gelene kadar robottan geçirin. Peynir, tereyağı ve pesto sosunu hazırladığınız polentaya katıp karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
* 3 su bardağı su
* 3 su bardağı süt
* 1 su bardağı mısır unu
* 40 gr. parmesan peyniri
* 30 gr. tereyağı
Pesto için:
* 2 çorba kaşığı parmesan peyniri
* 2 çorba kaşığı çam fıstığı
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 diş sarmısak
* 1 su bardağı taze fesleğen yaprağı
Yayın tarihi: 25 Nisan 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/25/gny/haber,20467313448D498CBADB2DBD7F36E4F9.html
Tüm hakları saklıdır.