İki çorba kaşığı zeytinyağında rostoyu iyice kızartın. Ayva kabuklarını, 4'e bölünmüş soğanları ve kızarmış rostoyu bir tencerede 30 dakika haşlayın. Rostoyu haşlama suyundan sıcakken yağlı kağıdın üzerine çıkarın. (Haşlama suyunu içindekilerle birlikte ayırın.) Tuz ve karabiberi serpip, sıcakken sarın. 4 saat buzdolabında dinlendirin. Bu arada ayva püresi için, ayvayı rendeleyip, üzerine limon suyu gezdirin. 3 çorba kaşığı zeytinyağında soğanı, tozşeker ile soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayvaları ilave edip kavurun. Rostonun suyundan alıp rostoyla birlikte haşlanan soğanları da katıp, çatal ile ezin. Rosto ile servis yapın.
MALZEMELER
* 1 paket tavuk rosto
* 5 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet ayva (kabukları soyulmuş)
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 4 adet iri soğan (ikisi dörde bölünmüş, ikisi piyaz doğranmış)
* 4 su bardağı su (kaynar)
* 1 çorba kaşığı tozşeker
* 3 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
* 4 çorba kaşığı tane karabiber
* Tuz
Yayın tarihi: 14 Nisan 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/14/gny/haber,7765BBC50FFB4292BB238C0D8EE3BDAB.html
Tüm hakları saklıdır.