Tereyağı, vanilya, tozşeker ve yumurtayı karıştırın. Un ve kakaoyu eleyerek katıp 40 gr. hindistancevizini ilave edin ve yoğurun. Hazırladığınız hamurdan tatlı kaşığı ile parçalar alıp yuvarlayın. 5'er cm. aralıklarla yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Çikolatayı kırıp benmari usulü eritin ve kremayı katıp karıştırın. Pişirdiğiniz topları önce çikolataya sonra da kalan hindistancevizine bulayarak servis yapın.
Malzemeler
* 125 gr. tereyağı
* 1 tatlı kaşığı vanilya esansı
* 1 çay bardağı tozşeker
* 1 adet yumurta
* 1.5 su bardağı kekun
* 2 çorba kaşığı kakao
* 1 su bardağı hindistancevizi
* 125 gr. beyaz çikolata
* 4 çorba kaşığı krema
Yayın tarihi: 25 Nisan 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/25/gny/haber,F4347E3F96E14E019A8798FEE4F20B17.html
Tüm hakları saklıdır.