kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Terbiyeli yerelması

Isıtılmış yağda soğanları yumuşayıncaya kadar soteleyin. Yerelmalarını katıp 2-3 dakika daha soteleyin. Su, pirinç ve tuzu ilave edip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Süt, un ve yumurta sarısını iyice çırpın. Yumurtalı, unlu süte bir küçük kepçe yemeğin suyundan karıştırarak ilave edin. Bu karışımı yerelmalarının üzerine gezdirip hepsini bir kez karıştırın ve kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra üzerine maydanoz serperek servis yapın.

MALZEMELER

*
1 kg. yer alması

* 2 çorba kaşığı zeytinyağı

* 2 adet soğan

* 1 su bardağı kaynar su

* 4 çorba kaşığı pirinç

* 1 su bardağı süt

* 1 çorba kaşığı un

* 1 adet yumurta sarısı

* yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)

* Tuz