|
|
|
|
Pratik bir tarif
Kasabınızın dövüp incelttiği tavuk göğüslerini tuzladıktan sonra pembeleşinceye kadar yağda çevirin. Sonra etleri çıkarıp tenceredeki yağa un ve kekik atın ve durmadan karıştırarak yavaş yavaş suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca, kızarttığınız tavuk göğüsleriyle soyulmuş küçük soğanları da içine atın. 20 dakika piştikten sonra küçük doğradığınız mantarları da tencereye boşaltarak 10 dakika daha kısık ateşte bırakın. Sofraya getirmeden önce üstüne biraz rendelenmiş parmesan peyniri serpin. Parmesan bulamazsanız kaşar da olur.
Floransa usülü tavuk *
Dört tavuk göğsü
* İki bardak su
* Bir çorba kaşığı tereyağı
* İki çorba kaşığı un
* Bir tutam kekik
* 12 küçük soğan
* Bir bardak küçük doğranmış taze mantar
* Tuz
|
|
|
|
|
|
|
|
|