kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kıymalı domatesli pide
Anne kız el ele verip 'üç beyaz'ı mutfaktan sildi
Patatesli cevizli çavdar ekmeği
Kayısı dolgulu kurabiye
Kıymalı domatesli pide
Neden tam tahıl unu ve deniz tuzu?

Kıymalı domatesli pide

Malzemeler (15 pide):
Hamuru için:
2,5-3 su bardağı tam buğday unu, 1 tepeleme tatlı kaşığı deniz tuzu, 1 su bardağı ılık su, çeyrek paket yaş maya veya 1 çay kaşığı kuru maya, 1 tatlı kaşığı bal.
Kıymalı harç için: 3 orta boy soğan, yarım çay bardağı zeytinyağı, arzunuza göre deniz tuzu, 4 domates, 4 çarliston biber, 2 sivri biber, 300 gr yağsız kıyma, taze çekilmiş karabiber, yarım çay kaşığı pulbiber, yarım demet maydanoz.

Hazırlanışı: Hamuru hazırlamak için 2 buçuk su bardağı unu ve tuzu bir çanağın içinde karıştırıp ortasını havuz biçiminde açın. Ilık su, maya ve balı havuza koyun, parmak uçlarınızla suyu karıştırarak hamuru tezgahın üstünde 6-7 dakika yoğurun. Hamurun altını üstünü unladıktan sonra çanağın içine geri koyun. Üzerine temiz bir bez örtüp ılık bir yerde 1 saat kabarmaya bırakın. Bu arada kıymalı harcı hazırlayın. Soğanları bir tavada kısık ateşte kavurun. Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca kıymayı ilave edin ve suyunu çekinceye kadar karıştırarak kavurun. Sonra doğradığınız biberleri ilave edin, 5-6 dakika kavurduktan sonra doğradığınız domatesleri katın. Domates suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Karabiber, pulbiber ve ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Ateşi kapatın. Hamur kabardığında 15 eşit parçaya bölün. Fırını 220 derecede ısıtın. Hamur parçalarını 15-20 santim uzunluğunda oval bir hamur elde edecek şekilde açın. Hazırladığınız kıymalı harçtan 1 dolu yemek kaşığını uzunlamasına hamurun ortasına koyun. Hamurun yanlarını kıymanın üzerinde birleştirerek hamuru kapatın. Sıcak fırının orta rafında 20 dakika pişirin.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Türk müzisyen Afganistan'da okul açıyor
 Çin'e okumaya gitti fotomodel oldu
 Zabıta artık empati kuruyor
 Minyatür sanatçısı veteriner
 Herkesi Jean çarpacak
 İtalyanlar şıklık için kazandığından çok harcar
 Aşktan doğan marka
 Mücevherin yerini saat aldı
 Devlet baba da sahip çıkmadı
 Vücudum kaslı cesedim yakışıklı
 Makyajda da geyşa modası
 Güzelliğinizin düşmanı suda mı
 Rolünü gözleri sayesinde kaptı
 'Hiçbir erkek, kız arkadaşlarımın yerini alamaz'
 Tom Miks 50 yaşına bastı
 Cip dünyasının Türk mucidi
 Hollywood yıldızlarının terliği Türkiye'de
 Çıplak 'logo'nun sergisi açıldı
 Merdivensiz mağaza
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Çocuğu da telefonla yaparsın
Gençlerin arasında aşk meşk...
FİLİZ AKIN
Bir Yudum İnsan
Nebil Özgentürk'le yaptığımız "Bir Yudum...
AYŞE BRAV
Ne mutlu aşık olduğu insanla sevişene
İstanbul yine...
Şarap dolabında ayran satılmaz
Mehmet Yalçın şarap ve viski hakkında kitapları olan yıllardır bu konuda...
Bursa'nın iskenderine hamsili yorum
Karadeniz mutfağıyla Güneydoğu mutfağını buluşturan Laz Dürümcü hamsi dürümden...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.