kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kayısı dolgulu kurabiye
Anne kız el ele verip 'üç beyaz'ı mutfaktan sildi
Patatesli cevizli çavdar ekmeği
Kayısı dolgulu kurabiye
Kıymalı domatesli pide
Neden tam tahıl unu ve deniz tuzu?

Kayısı dolgulu kurabiye

Malzemeler (50 kurabiye):
Hamuru için:
1,5 çay bardağı süzme yoğurt (oda sıcaklığında), 5 yemek kaşığı (125 gr) tereyağı (oda sıcaklığında), 1,5 su bardağı tam buğday unu, bir tutam deniz tuzu.
Kayısılı harç için: 1 su bardağı doğranmış günkurusu kayısı, bir avuç çekirdeksiz kuru üzüm, yarım çay bardağı pekmez, 2 santim çubuk tarçın veya 1 çay kaşığı toz tarçın, 1 çay bardağı su.

Hazırlanışı: Hamuru hazırlamak için süzme yoğurtla tereyağını, mikserin hamur yoğurma ucuyla yumuşak bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Üzerine un ve bir tutam tuz katarak yoğurun. Yumuşak kıvamlı, ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru iki eşit parçaya bölün, üzerini şeffaf folyo ile kapatıp buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakın. Kayısılı harcı hazırlamak için tüm malzemeleri küçük bir tencereye yerleştirin. Orta ateşte bir taşım kaynatın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın. Tenceredeki tüm sıvı uçana kadar, kapağını kapatıp, arada sırada karıştırarak pişirin. Koyu kıvamlı, mis kokulu bir karışım elde etmiş olacaksınız. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra tarçın çubuğunu içinden çıkarın. Fırınınızı 170 derecede ısıtın, geniş bir fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Hamuru hafifçe unladığınız mutfak tezgahında açın ve merdaneyle toplam 25 parça kare şeklinde kesin. Hamurların ortasına çay kaşığı ile kayısılı harcı yerleştirin. Hamurların karşılıklı iki kenarını harcın üzerinde üst üste getirin. İki ucu açık, diğer iki ucu ise üstten birleştirilmiş olacak. Kurabiyeleri bir tepsiye yerleştirdikten sonra sıcak fırının orta rafında yaklaşık 25 dakika pişirin.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Türk müzisyen Afganistan'da okul açıyor
 Çin'e okumaya gitti fotomodel oldu
 Zabıta artık empati kuruyor
 Minyatür sanatçısı veteriner
 Herkesi Jean çarpacak
 İtalyanlar şıklık için kazandığından çok harcar
 Aşktan doğan marka
 Mücevherin yerini saat aldı
 Devlet baba da sahip çıkmadı
 Vücudum kaslı cesedim yakışıklı
 Makyajda da geyşa modası
 Güzelliğinizin düşmanı suda mı
 Rolünü gözleri sayesinde kaptı
 'Hiçbir erkek, kız arkadaşlarımın yerini alamaz'
 Tom Miks 50 yaşına bastı
 Cip dünyasının Türk mucidi
 Hollywood yıldızlarının terliği Türkiye'de
 Çıplak 'logo'nun sergisi açıldı
 Merdivensiz mağaza
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Çocuğu da telefonla yaparsın
Gençlerin arasında aşk meşk...
FİLİZ AKIN
Bir Yudum İnsan
Nebil Özgentürk'le yaptığımız "Bir Yudum...
AYŞE BRAV
Ne mutlu aşık olduğu insanla sevişene
İstanbul yine...
Şarap dolabında ayran satılmaz
Mehmet Yalçın şarap ve viski hakkında kitapları olan yıllardır bu konuda...
Bursa'nın iskenderine hamsili yorum
Karadeniz mutfağıyla Güneydoğu mutfağını buluşturan Laz Dürümcü hamsi dürümden...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.