|
|
Kolesterolünüz yüksekse...
Tavsiye edilen gıdalar: Ekmek, tahıl grubu: Kepekli buğday, çavdar ekmeği, yulaf ezmesi, mısır gevreği, makarna, pirinç, bulgur. Sütlü ürünler: Yağsız süt, az yağlı peynir ve eritme peyniri, yağsız yoğurt, yumurta akı. Balık: Bütün beyaz etli ve yağlı balıklar (ızgara, buğlama) Deniz ürünleri: İstridye Et: Tavuk, hindi, dana, av etleri. Sebze-meyve: Bütün taze ve dondurulmuş sebzeler, özellikle kurubaklagiller ve haşlanmış patates. Tatlılar: Yağsız sütle yapılmış tatlılar, meyve salatası, limonlu donduma, aşure, pestil, cezerye. Kuruyemiş: Ceviz, badem, kestane. İçecek ve soslar: Çay, kahve, az kalorili meşrubat. Kaçınılması gereken gıdalar: Ekmek, tahıl grubu: Açma, kruvasan, simit, poğaça vs. Sütlü ürünler: Tam yağlı süt, krem şanti, kaymak, yağlı peynir ve yoğurtlar. Çorba: İşkembe çorbası, paça. Balık: Balık yumurtası, havyar, belirsiz yağda kızartılmış balıklar. Deniz ürünleri: Karides, kalamar Et: Ördek, kaz, yağlı görünen bütün etler, sakatat, kümes hayvanları derisi. Yağlar: Tereyağı, iç yağ, kuyrukyağı, sert margarinler. Belirsiz yağda kızartılmış patates ve sebze, cips, tuzlu konserve sebze. Tatlılar: Meyveli olmayan dondurma çeşitleri, baklava, kremalı pastalar, bisküviler, hazır pudingler, çikolata ve çikolatalı hazır tatlılar. Kuruyemiş: Hindistan cevizi, tuzlu çerez. İçecek ve soslar: Fazla tuz, hazır salata sosları, mayonez.
|