Burgerli erişte
Erişte makarnayı, bol kaynar tuzlu suda haşlayıp, süzün. Isıtılmış yağda burgerlerin her iki yüzlerini pişirip alın ve sıcak tutun. Tavaya soğanları koyup, yumuşayıncaya kadar soteleyin. Kırmızıbiber ve yeşil biberleri 3 cm. uzunluğunda kesin, sotelenmiş soğana katıp, hafif ateşte karıştıra karıştıra 4-5 dakika daha pişirin. Burgerleri de katıp, 2-3 dakika ısıtın. Pişirdiğiniz erişte makarna ile birlikte servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 1 paket acılı burger * 1 paket erişte makarna * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 adet orta boy soğan (ince kıyılmış) * 2 adet etli kırmızıbiber * 2 adet yeşil biber * 5 sap maydanoz (iri doğranmış)
|