Badem soslu piliç
Isıtılmış 1 çorba kaşığı yağda etlerin her iki yüzünü pişirin ve tavadan alın. Aynı tavada kalan yağı ısıtıp, soğanları yaklaşık 5 dakika soteleyin. Badem, kişniş, zencefil, kakule, tuz, toz kırmızıbiber, kimyon ve rezeneyi ilave edip, 3-5 dakika daha pişirin ve ateşten alın. Karışıma yoğurt ve suyu ilave edip robottan geçirin ve tekrar tavaya koyun. Etleri katıp, sosu orta ateşte kaynama noktasına getirin. Etler yumuşayıp, sos koyulaşana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 6 parça piliç göğüs light * 1 çay bardağı zeytinyağı * 2 adet soğan (ince dilimlenmiş) * 3 çorba kaşığı toz badem * 1 çorba kaşığı toz kişniş * Yarım tatlı kaşığı toz zencefil * 1 çay kaşığı toz kakule * Tuz (arzu edilen miktarda) * 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber * 1 çay kaşığı kimyon * 1 çay kaşığı toz rezene * 80 gram yoğurt * 50 ml su * Maydanoz (süslemek için)
|