Gökkuşağı
Brokoliyi bir tencere kaynar suda yumuşayana kadar yaklaşık 5-6 dakika haşlayın, süzün. Haşladığınız sudan 2 çorba kaşığı ayırın ve brokolileri soğuk suya koyun. Bir tavada yağı ısıtıp, sarmısakları kısık ateşte soteleyin. Zeytin, balsamik sirke ve ayırdığınız haşlama suyunu katıp, iyice karıştırın. Brokoli, zeytinli karışım, fındık, tuz ve karabiberi iyice harmanlayın. Üzerine lor peynirini serpip, servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 500 gram brokoli (kökleri temizlenmiş) * 65 ml zeytinyağı * 1 diş büyük boy sarmısak (çok ince dilimlenmiş) * 2 çorba kaşığı siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış) * 1 çorba kaşığı balsamik sirke * 45 gram fındık (iri doğranmış) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 200 gram lor peyniri * Kızarmış ekmek (arzuya göre servis için)
|