kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Fırında mantarlı piliç
Fırın kabına piliç etlerini yayın, üzerine kremalı mantar çorbasını toz halinde serpin. Tuz ve karabiberi ilave edip etleri harmanlayın. Mantar, kabak ve havucu ilave edin, üzerine zeytinyağını gezdirip, alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Üzerine kaşar peyniri, dereotu ve kırmızıbiber serperek servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 500 gram piliç kuşbaşı
* 1 paket kremalı mantar çorbası (hazır)
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 1 su bardağı mantar (uzun dilimlenmiş)
* 2 adet kabak (rendelenmiş)
* 2 adet havuç (rendelenmiş)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

Haşhaşlı kolay börek
Yağın yarısını ısıtıp, soğan ve sarmısakları soğanlar yumuşayana kadar karıştırarak soteleyin. Kıymayı katıp, karıştırarak kavurmaya devam edin. Ezdiğiniz domatesleri domates suyu ile beraber kıymaya katın. Buharlaşıncaya kadar yaklaşık 20 dakika üzeri açık olarak kısık ateşte kaynatın. Mantarları yumuşayana kadar karıştırarak soteleyin. İki adet milföy hamurunu üst üste koyup, hafif unlu ve düz bir zeminde 24 cm çapında açın ve yağlanmış fırın tepsisine koyun. Kalan 2 adet milföy hamurunu da aynı şekilde 24 cm çapında açın. Üzerine sırasıyla mantar ve ıspanakları serpin. Kenarda bıraktığınız 2 cm'lik boşluğa yumurta sürüp, ikinci hamur ile malzemelerin üzerini kapatın. Hamurların kenarlarını bastırarak iyice yapışmasını sağlayın. Yumurtayı sürüp, keskin bir bıçakla derin olmayan çizikler yapın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 30 dakika pişirip, ılık servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet orta boy soğan (doğranmış)
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 500 gram kıyma
* 300 gram domates (küçük küp doğranıp, hafif ezilmiş)
* 2 çorba kaşığı domates salçası
* 1 su bardağı domates suyu
* 1 su bardağı mantar (dilimlenmiş)
* 250 gram ıspanak (temizlenmiş, ince kıyılmış)
* 4 adet milföy hamuru
* 1 adet yumurta (çırpılmış)
* Yarım tatlı kaşığı kimyon tohumu
* Yarım tatlı kaşığı susam
* Yarım çorba kaşığı haşhaş

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 17-05-2004
 Lezzet Güneşi   / 15-05-2004
 Lezzet Güneşi   / 14-05-2004
 Krep böreği   / 13-05-2004
 Kahveli kurabiye   / 12-05-2004
 Zeytinli balık   / 11-05-2004
 Lezzet Güneşi   / 10-05-2004
 Anne kalbi   / 09-05-2004
 Gökkuşağı   / 05-05-2004
 Baklalı kereviz   / 04-05-2004
YÜKSEL AYTUĞ
Ayşe Arman'a son yanıtımdır
Köşesinde günlerdir özür...
HAKAN & UTKU
Erovizyon fena halde futbola benzer
* Yarışmanın...
AYŞE TÜTER
Badem soslu piliç
Isıtılmış 1 çorba kaşığı yağda etlerin...
Hedefte iki ünlü isim daha vardı
Dost Tarikatı lideri ile eşini öldürdükleri gerekçesiyle sorgulanan...
Savaşın çocukları dostluk için geldi
Iraklı 12 çocuk 19 Mayıs Dostluk Maçı'nda Türkiyeli çocuklarla maç...
Karikatürle trafik eğitimi
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve BİRMOT, toplumda trafik...
Sosyete Bodrum'a akın etti
Sosyete Bodrum'a akın etti
İlk butik tatil köyü olma özelliğiyle geçen yıl açılan ve sosyetenin...
Türban yaza hazır
Türban yaza hazır
Tekbir Giyim 2004 ilkbahar-yaz koleksiyonunu bir defileyle sundu. 130...
25 yaşın altındaki en ünlü insan
25 yaşın altındaki en ünlü insan
Eğlence ve spor dünyasıyla ilgili haberler veren RedEye dergisi,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.