Lezzet Güneşi
Fırında mantarlı piliç Fırın kabına piliç etlerini yayın, üzerine kremalı mantar çorbasını toz halinde serpin. Tuz ve karabiberi ilave edip etleri harmanlayın. Mantar, kabak ve havucu ilave edin, üzerine zeytinyağını gezdirip, alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Üzerine kaşar peyniri, dereotu ve kırmızıbiber serperek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 500 gram piliç kuşbaşı * 1 paket kremalı mantar çorbası (hazır) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 1 su bardağı mantar (uzun dilimlenmiş) * 2 adet kabak (rendelenmiş) * 2 adet havuç (rendelenmiş) * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri * Yarım demet dereotu (ince kıyılmış) * 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Haşhaşlı kolay börek Yağın yarısını ısıtıp, soğan ve sarmısakları soğanlar yumuşayana kadar karıştırarak soteleyin. Kıymayı katıp, karıştırarak kavurmaya devam edin. Ezdiğiniz domatesleri domates suyu ile beraber kıymaya katın. Buharlaşıncaya kadar yaklaşık 20 dakika üzeri açık olarak kısık ateşte kaynatın. Mantarları yumuşayana kadar karıştırarak soteleyin. İki adet milföy hamurunu üst üste koyup, hafif unlu ve düz bir zeminde 24 cm çapında açın ve yağlanmış fırın tepsisine koyun. Kalan 2 adet milföy hamurunu da aynı şekilde 24 cm çapında açın. Üzerine sırasıyla mantar ve ıspanakları serpin. Kenarda bıraktığınız 2 cm'lik boşluğa yumurta sürüp, ikinci hamur ile malzemelerin üzerini kapatın. Hamurların kenarlarını bastırarak iyice yapışmasını sağlayın. Yumurtayı sürüp, keskin bir bıçakla derin olmayan çizikler yapın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 30 dakika pişirip, ılık servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet orta boy soğan (doğranmış) * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 500 gram kıyma * 300 gram domates (küçük küp doğranıp, hafif ezilmiş) * 2 çorba kaşığı domates salçası * 1 su bardağı domates suyu * 1 su bardağı mantar (dilimlenmiş) * 250 gram ıspanak (temizlenmiş, ince kıyılmış) * 4 adet milföy hamuru * 1 adet yumurta (çırpılmış) * Yarım tatlı kaşığı kimyon tohumu * Yarım tatlı kaşığı susam * Yarım çorba kaşığı haşhaş
|