Lezzet Güneşi
Zeytinli lokma Ekmek hamuru, dereotu, sarmısak ve yağı düz, unlu bir zemin üzerinde iyice yoğurun. Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, ortasını çukurlaştırın ve bir adet siyah zeytin koyup kapatın. Hazırladığınız lokmaları yağlanmış bir tepsiye aralıklı dizip, üzerini mutfak havlusu ile örtün ve ılık bir yerde 10 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 1 adet ekmek hamuru * 1 demet dereotu (ince kıyılmış) * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 50 gram siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)
Beyaz piliç Suya et, soğan ve karabiberleri ilave edip, orta ateşte 20 dakika haşlayın. Etleri ayrı bir kaba alın, tuz serpip kurumaması için üzerini kapatın. Tencerede kalan piliç suyuna sebzeleri katıp, yumuşayıncaya kadar pişirdikten sonra etleri ilave edin. Ayrı bir kapta yoğurt, nişasta ve maydanozu karıştırın. Mayonezi yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin. Mayonezin kesilmemesi için hafif hafif sallayarak, karışıma 4-5 çorba kaşığı yemeğin suyundan ilave edin. Hazırladığınız mayonezli karışımı sebzeli etlerin üzerine yavaş yavaş dökün ve kaynama noktasına kadar ısıtış, ateşten alın. Taze kekik yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 500 gram ızgaralık piliç * 4 su bardağı su * 1 adet büyük boy soğan (8'e bölünmüş) * 1 tatlı kaşığı tane karabiber (dövülmüş) * Tuz (arzu edilen miktarda) * 1 adet büyük boy patates (8'e bölünmüş) * 1 adet büyük boy kabak (8'e bölünmüş) * 10 adet mantar * 1 adet küçük boy kereviz (arzuya göre) * 250 gram yoğurt * 1 tatlı kaşığı nişasta * 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) * 250 ml. mayonez (veya çırpılmış 2 adet yumurta sarısı) * 5 sap taze kekik
|