|
|
Krep böreği
Süte, yumurta, un, iki çorba kaşığı zeytinyağı ve tuzu karıştırarak katıp tel süzgeçten süzün. 25 cm. çapında yağsız tavayı bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile yağlayıp, süzdüğünüz karışımdan bir kahve fincanı dökün. Tavayı kendi etrafında çevirerek, karışımın tavanın her yanına yayılmasını sağlayın ve kısık ateşte hamurun her iki yüzünü pişirin. Kalan unlu karışım bitinceye kadar aynı işleme devam edip, tavayı kalan yağ ile zaman zaman yağlayın. (Pişirdiğiniz kreplerin aralarına kağıt havlu koyarak üst üste sıralayabilirsiniz.) Isıtılmış iki çorba kaşığı yağda soğanları yumuşayıncaya kadar 3 dakika soteleyin. Kıymayı ilave edip karıştırarak 4-5 dakika daha soteleyin. İki adet domatesi rendeleyin. Kıymaya, rendelenmiş domates, yeşil biber, sarmısak, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Kalan domatesleri ince halka şeklinde dilimleyin. Yağlanmış yuvarlak bir fırın kabına sırasıyla bir adet krep, üzerine 2 çorba kaşığı kıymalı harç, domates dilimleri ve 2 çorba kaşığı kaşar peyniri yayarak dizin. En üstte krep ve kaşar peyniri olacak şekilde malzemeler bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara konumunda peynirler eriyinceye kadar yaklaşık 10 dakika ısıtın. Dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 200 ml süt * 1 adet yumurta (çırpılmış) * 100 gram un (elenmiş) * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * Yarım çay kaşığı tuz * 500 gram piliç kıyma * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet soğan (rendelenmiş) * 500 gram domates * 1 adet yeşil biber (iri doğranmış) * 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) * Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış) * 250 gram kaşar peyniri (rendelenmiş) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|