|
|
Lezzet Güneşi
Alman pastası 200 ml. ılık sütte maya ve bir tatlı kaşığı tozşekeri eritip, kabarıncaya kadar ılık bir yerde 10 dakika dinlendirin. Yağ, iki adet yumurta ve beş çorba kaşığı tozşekeri iyice çırpın. Unun ortasını havuz gibi açın, mahlep, kabaran maya ve yumurtalı karışımı ilave edip, hamur pürüzsüzleşene kadar iyice yoğurun. Üzerini mutfak havlusu ile örtün, ılık bir yerde iki katı kabarıncaya kadar dinlendirin. Kabaran hamuru 2-3 dakika yoğurun. Hamurdan küçük yumurta büyüklüğünde parçalar koparın, yuvarlak bir şekil verip, yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Hamurların üzerini tekrar mutfak havlusu ile örtüp, ılık bir yerde 20 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar yaklaşık 30- 35 dakika pişirin. İyice soğuduktan sonra yatay olarak ortadan ikiye kesin. Kalan süte iki çorba kaşığı un, kalan tozşeker, nişasta, vanilya ve kalan yumurtayı ilave edip, iyice çırpın. Karıştırarak, orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Hazırladığınız kremayı, üzeri kaymak tutmaması için karıştırarak soğutun. İkiye kestiğiniz topların arasına bolca sürün. Üzerlerine pudraşekeri serperek servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 1200 ml süt * 1 çorba kaşığı yaş mayao 80 gram tereyağı (eritilmiş, soğutulmuş) * 4 adet yumurta * 450 gram tozşekero 400 gram un (elenmiş, 2 çorba kaşığı ayrılmış) * 1 çay kaşığı mahlep * 2 çorba kaşığı buğdaynişastasıo 1 çorba kaşığı vanilya * 4 çorba kaşığıpudraşekeri
|