|
|
Anne kalbi
Bir dilim pandispanyanın üzerini hafifçe şuruplayın. Pasta kreması ve krem şantiyi karıştırın, pastanın üzerine düzgünce yayın. Üzerine meyve taneleri serpiştirin, krem şanti ile meyveleri kapatın. İkinci dilim pandispanyayı koyun, üzerine hafifçe şurup serpiştirin. Krem şanti ile kaplayın. Üzerini çeşitli meyvelerle süsleyin veya marzipan gıda boyası ile boyayıp, kalp şekillerini pastanın üzerine yerleştirin. Pandispanyanın yapılışı: Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Yumurta sarısını mikserde 50 gram şeker ilave ederek kabarıncaya kadar çırpın. Ayrı bir kapta yumurta beyazını köpük oluncaya kadar çırpın. 25 gram tozşeker ilave ederek bir süre daha çırpın. Yumurta sarısı ve beyazını bir kapta hafif hafif karıştırarak, una yavaş yavaş yedirin. En son yağ ilave ederek karıştırın. 20 cm.'lik çember kalıba dökün. 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra bölün.
Malzemeler (8 kişilik) * 2 dilim beyaz pandispanya * 50 gram şeker şurubu (100 gram şeker,100 gram suyun kaynatılmasından oluşuyor) * 200 gram pasta kreması * 350 gram karışık meyve * 300 gram krem şanti Pantispanya: * 4 adet yumurta * 75 gram un * 75 gram tozşeker * 25 gram sıvıyağ
|