Domatesli piliç
Etleri, taze soğan, mercanköşk, sarmısak ve tavuk suyu ile harmanlayıp, teflon tavada her iki yüzünü üçer dakika pişirin. Salçayı karıştırarak su ile açın. Etleri domateslerle birlikte bir fırın kabına yerleştirin ve aralarına salçalı suyu gezdirin. Üzeri açık olarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Kuşkonmazları kaynatarak ya da buharda yumuşayana kadar pişirin ve domatesli pilicin yanında servis yapın.
MALZEMELER 4 adet piliç göğüs 250 gram kuşkonmaz Çeyrek su bardağı taze soğan Çeyrek su bardağı mercanköşk 2 diş sarmısak x 3 çorba kaşı-ğı tavuk suyu 500 gram kiraz domates 1 çorba kaşığı tatlı kırmızıbiber salçası 1 çay bardağı su
|