Hindili lahana çorbası
Etleri yağsız tavada bir çorba kaşığı ısıtılmış yağ ile 4-5 dakika soteleyin. Kalan yağı bir tencerede ısıtıp soğanları soteleyin. Sebze suyu ve patatesleri ilave edip, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Patatesli karışımı pürüzsüz bir kıvama gelene kadar robotton geçirin. Karışımı tekrar tencereye koyun, erişte makarna ve etleri katıp 2-3 dakika pişirin. Lahanaları ilave edip, lahanalar yumuşayana kadar yaklaşık 3-4 dakika daha pişirin ve sıcak servis yapın.
MALZEMELER 500 gram lahana (ince kıyılmış) 300 gram hindi kalça kuşbaşı (2'ye bölünmüş) 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet kırmızı soğan (soyulmuş, piyaz doğranmış) 8 su bardağı sebze suyu 2 adet orta boy patates (soyulmuş, küp küp doğranmış)
|