|
|
Yoğurtlu patlıcan
Patlıcanları fırın kâğıdına dizip, her iki taraflarına fırça ile biraz zeytinyağı sürün ve her iki tarafı da sararıncaya kadar çevirerek önceden ısıtılmış 170 derece fırının ızgara konumunda yaklaşık 7 dakika pişirin. Patatesleri, tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar 5-8 dakika pişirin ve süzün. Kalan zeytinyağını ısıtıp, kıymayı ilave edin, sık sık karıştırarak hızlı ateşte pişirin. Soğan, sarmısak ve toz kırmızıbiberi katıp, 5 dakika daha soteleyin. Et suyu (ya da tavuk suyu), domates, kekik, tuz ve karabiber ekleyip, 5 dakika kısık ateşte pişirin. Fırın kabının tabanına patlıcanların yarısını yayın ve üzerine hazırladığınız kıymalı karışımın yarısını döküp, patatesleri dizin. En üste de kalan kıymalı harcı yayın. Bir kapta yoğurt, yumurta ve peyniri karıştırın. En üstteki kıymalı harcın üzerine kalan patlıcanları yerleştirin ve yoğurtlu karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üst kısmı altın rengi olana kadar 30 dakika pişirip, sıcak servis yapın.
MALZEMELER - 2 adet büyük boy patlıcan (5 mm kalınlığında dilimlenmiş) - 2 adet büyük boy patates (soyulmuş, 5 mm kalınlığında dilimlenmiş) - 6 çorba kaşığı zeytinyağı - 500 gram kıyma - 1 adet soğan (ince kıyılmış) - 3 diş sarmısak (dövülmüş) - 2-3 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber - 2 su bardağı et ya da tavuk suyu - 1 adet küçük boy domates (rendelenmiş) - 1 tatlı kaşığı kekik - 1,5 su bardağı yoğurt - 1 adet yumurta - 50 gram eski kaşar peyniri - Tuz ve karabiber
|