Lezzet Güneşi
Bamya çorbası Isıtılmış zeytinyağında soğanı yumuşayıncaya kadar soteleyin, kıymayı katıp, hızlı karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Suyu ilave edin, kaynayınca bamyaları ve tuzu katıp, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Un, yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın. Yarım bardağı bamyanın suyu ile açın, yavaş çorbaya ilave edip, 5 dakika pişirin. Tereyağını kızdırın, kırmızıbiber nane ilave edin. Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER * 150 gram kıyma * 250 gram bamya (temizlenmiş) * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış) * 4 su bardağı su (kaynar) * 1 çorba kaşığı un * 1/2 su bardağı yoğurt * 1 adet yumurtanın sarısı * 1 adet limonun suyu * Tuz * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber *1 çorba kaşığı nane (taze veya kuru)
Ciğer bohçası Isıtılmış yağda soğanı, fıstığı ve üzümü, soğanlar yumuşayana kadar soteleyin. Taze soğanı katıp, 2-3 dakika pişirin. Pirinci ilave edip, 2-3 dakika daha pişirin. Ciğer, maydanoz, nane, dereotu, karabiber ve kırmızıbiberi katıp, 15- 20 dakika demlendirin. Ilınınca yumurtayı ilave edip, 1-2 kez karıştırın. Porsiyonluk bir kâsenin içine 1 adet daire kesilmiş yufkayı koyun. Hazırlanan harçtan yufkanın içine doldurup, kenardan taşan yufkaları üzerine kapatın. Yağlanmış fırın kabına ters çevirip dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Arzuya göre sıcak veya soğuk servis yapın.
MALZEMELER * 1 tabak hindi ciğer (ufak doğranmış) * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 adet soğan (ince çentilmiş) * 1 çorba kaşığı çamfıstığı * 1 çorba kaşığı kuşüzümü * 2 demet taze soğan (ince kıyılmış) * 3 kahve fincanı pirinç * 1 çay bardağı maydanoz (ince kıyılmış) * 1 çay bardağı nane (ince kıyılmış) * 1 çay bardağı dereotu (ince kıyılmış) * 1 tatlı kaşığı karabiber * 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber * 2 adet yumurta (çırpılmış) * 2 adet yufka (20-25 santim daire kesilmiş)
|