Hindili pide
Isıtılmış 2 çorba kaşığı yağda soğanları yumuşayıncaya ve sararıncaya kadar soteleyin. Etleri katıp karıştırarak 10 dakika daha soteleyin. Yeşil biberi ilave edip 2-3 dakika pişirin. Domates, kırmızıbiber, rezene, sarmısak ve kekiği katıp harmanlayın. Ekmek hamurlarının her birini birer çorba kaşığı zeytinyağı ile yoğurup, uçlarına sivri pide şekli verin ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Etli harcı pidelerin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurlar sararıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Kalan zeytinyağını pidelerin üzerine sürüp, sıcak servis yapın.
MALZEMELER - 1 tabak hindi kalça kuşbaşı (2'ye bölünmüş) - 2 adet ekmek hamuru - 5 çorba kaşığı zeytinyağı - 2 adet soğan (ince kıyılmış) - 2 adet yeşil biber (ince doğranmış) - 1 adet domates (küçük küp doğranmış) 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber - 1 tatlı kaşığı rezene - 2 diş sarmısak - 1 tatlı kaşığı kekik
|