|
|
Kerevizli piliç pirzola
Kırmızı biberleri ızgarada, kabuklu kısımları üste gelecek şekilde, kabukları kabarıp kararana kadar közleyin ve kabuklarını soyup, jülyen kesin. Etleri una bulayın. Zeytinyağını ısıtıp, etlerin her iki yüzünü üçer dakika pişirin ve kağıt havlu üzerine alın. Aynı tavaya kimyon, kereviz ve mantarları koyup, mantarlar yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. Piliç, kırmızı biber, tavuk suyu ve domates salçasını mantarlara ilave edip karıştırın, bir fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Etleri çıkartıp sıcak tutun. Fırın kabındaki sosu bir tavaya alın. Mısır ununu su ile açın, tavaya aldığınız sosa karıştırarak katın, koyulaşana kadar pişirin. Etleri sos ile birlikte servis yapın.
MALZEMELER 6 adet piliç pirzola 2 adet etli kırmızı biber (4'e bölünmüş, çekirdekleri çıkartılmış) 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kimyon 1 adet orta boy kereviz (doğranmış) 250 gram mantar (ikiye bölünmüş) 1 su bardağı tavuk suyu 1/2 çorba kaşığı domates salçası 2 tatlı kaşığı mısır unu 1 çorba kaşığı su
|