|
|
Aşure
Buğdayı ayıklayıp geceden bol su ile ıslatalım. Fasulye, pirinc ve nohutu da ayrı ayrı ıslatıp ertesi gün ayrı ayrı haşlayalım. Süzdükten sonra kabuklarını soyalım. Bir tencereye buğdayları ve iki misli su koyalım. Ağır ateşte hiç karıştırmadan iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Buğdaya daha önce haşladığımız nohut, fasulye ve pirinci ilave edip iyice pişirelim. Ayrı ayrı haşladığımız kayısı, kuş üzümü incir ve üzümü de sırasıyla ilave edip üzümler şişene kadar pişirelim. Şekeri ve gül suyunu da ekleyip 10 dakika daha kaynatalım. Tatlımızı ateşten alıp kaselere boşaltalım. Soğuduktan sonra üzerlerine tarçın serpetilm. Nar, hindistancevizi ve cevizle süsleyerek ikram edelim. MALZEMELER: * Yarım kilo aşurelik buğday * 1 su bardağı nohut * 1 su bardağı kuru fasulye * 1 su bardağı çekirdeksiz üzüm * 1 su bardağı kuru incir * 1 çay bardağı kayısı * 1 çay bardağı pirinç * 1 çay bardağı gülsuyu * 1 çay bardağı ceviz * 1 çay bardağı kuş üzümü * 1 kilo toz şeker * Mevsimine göre nar * Tarçın ve hindistan cevizi
|