Kremalı but salatası
Piliç etlerini karabibere bulayın, önceden ısıtılmış 180 derece fırında etler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Isıtılmış zeytinyağında soğanları yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika soteleyerek pişirin. Piliç suyunu ilave edip, karıştırarak 5 dakika daha kaynatın. Kabı ateşten alarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra krema ve sirkeyi ilave ederek iyice karıştırın. Sosu piliç etlerinin üzerine gezdirip, harmanlayın. Maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER 1 tabak ızgara tava kuşbaşı 1 tatlı kaşığı tane karabiber (dövülmüş) 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Sos için: 2 adet orta boy kırmızı soğan (boyuna 4'e bölünmüş, yapraklanmış) 2 çorba kaşığı zeytinyağı 3/4 su bardağıpiliç suyu 2/3 su bardağı krema 1 çorba kaşığı sirke
|