|
|
Kuşkonmazlı risotto
Bir bıçakla kuşkonmazların saplarını, beyaz kısımları ortaya çıkacak şekilde temizleyin ve çapraz olarak 3-4 parçaya kesin. Yetecek kadar tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar 8-10 dakika pişirip, süzün. Ayrı bir tencerede 4 çorba kaşığı yağ ısıtıp, soğan ve sarmısakları yumuşayana kadar 5 dakika soteleyin. Pirinci ekleyip, yağlanmaları için iyice karıştırarak 2 dakika daha pişirin ve şarabı yavaş yavaş ilave edin. Daha sonra sürekli karıştırarak tavuk suyunun üçte birini ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Pirinci sık sık karıştırarak kalan tavuk suyunu ve mantarı koyun. Pirinçler yumuşayana kadar 25-30 dakika pişirin. (Tavuk suyunun tamamını kullanmak zorunda kalmayabilirsiniz.) Bir tavada kalan yağı ısıtıp, kuşkonmazları 2-3 dakika pişirip, çamfıstığı ile birlikte pirinçlere ilave edin ve yavaşça harmanlayın. Peyniri serpip, sıcak servis yapın. MALZEMELER (4 kişilik) * 200 gram kuşkonmaz (taze veya konserve) * 6 tatlı kaşığı zeytinyağı * 1 adet soğan (iri doğranmış) * 1 diş sarmısak (dövülmüş) * 200 gram mantar * 350 gram risotto pirinci * 2/3 su bardağı sek beyaz şarap * 4,5 su bardağı tavuk suyu * Tuz, karabiber * 40 gram çamfıstığı (kavrulmuş) * 25-50 gram eski kaşar (rendelenmiş)
|