Mantarlı tart
Tencereye süt ve kremayı koyup, sarmısağı ekleyin. Kaynayınca, patatesleri ilave edin. Patatesler yumuşayana kadar ara ara karıştırarak 10-15 dakika kısık ateşte pişirin. Bir tavada tereyağını eritip, mantarları katın. Hızlı ateşte yaklaşık 10 dakika karıştırarak soteleyin. Ateşten alıp muskat, tuz ve karabiber serpin. Milföy hamurlarını 23 santim ebatlarında bir fırın kalıbına yerleştirin. Üzerine patatesli karışımı, onun üzerine de mantarları yerleştirin. En üste dil peynirlerini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER - 500 gram kestane mantar (temizlenmiş, iri doğranmış) - 350 gram patates (ince halka doğranmış) - 1 su bardağı süt - 2/3 su bardağı krema - 1 diş sarmısak (dövülmüş) - 50 gram tereyağı - Yarım çay kaşığı muskat (rendelenmiş) - 1 paket milföy hamuru - Un (serpmek için) - 100 gram dil peyniri (küp doğranmış) - Tuz, karabiber
|