Sirkeli kabak tavası
KABAKLARIN kabuklarını kazıyın. Uzunlamasına doğrayın. Yıkayıp, iyice kurulayın. Derin bir tavada iyice kızmış yağda kabakları kızartın. Peçetenin üzerine çıkartıp yağını süzdürün. Servis tabağına çıkartın. Diğer tarafta domates ve sivribiberleri küçük doğrayın. Sarmısakları havanda dövün ve yarım su bardağı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı sirke, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip, iyice çırpın. Domates ve 2 adet sivri biberi de sosun içine ekleyin. Servis tabağına aldığınız kabakların üzerine sosu dökün.
MALZEMELER ( 6 - 8 k i ş i l i k ) -1 kg. sakız kabağı -2 diş sarmısak -1 demet maydanoz -2 adet sivribiber -2 adet domates -Yarım su bardağı zeytinyağı -2 çorba kaşığı sirke -Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
|