Patlıcanlı köfte
PATLICANLARI alacalı soyup, ortadan ikiye bölün. Limonla ovup, tuzlu su da yarım saat bekletin. Bu arada kıymayı, yumurtayı, tuzu, karabiberi, ince kıyılmış maydanozu, haşlanmış pirinci iyice karıştırın. Patlıcanları bol suyla yıkayıp, kabak oyacağı ile içlerini boşaltın. Hazırladığınız harcı patlıcanların içine sıkıca doldurun. Sıvıyağda pembeleşinceye kadar kızartın. Sos için, rendelenmiş domatesleri, tuzu, kesme şekeri, 1 tatlı kaşığı ketçabı ve ince doğranmış sarmısakları kısık ateşte iyice pişirin. Servis tabağına patlıcanları alın. Üzerine hazırladığınız sosu döküp servis yapın.
MALZEMELER: * 1 kg. patlıcan * Yarım kg. kıyma * 1 çay bardağı haşlanmış pirinç * 2 adet yumurta * Yarım demet maydanoz * Yarım limon * Tuz, karabiber Kızartmak için: * Sıvıyağ Sosu için: * 2 adet rendelenmiş domates * 1 tatlı kaşığı ketçap * 1 adet kesme şeker * 4 diş sarımsak
|