|
|
Soslu enginar oturtması
ENGİNARLARI temizlemek için, dış kabuklarını önce koparalım sonra elma gibi soyalım. Enginarı 4'e kesip, tüylü kısmını temizleyelim ve önceden hazırladığımız 1 limonun suyu sıkılmış su içinde bekletelim. Bu arada taze soğanları doğrayalım. Patatesi kuşbaşı iriliğinde doğrayalım. Enginarları zeytinyağlı tencereye aktaralım. Üzerine soğanları ve patatesleri alalım. Yumurtayı, yarım limonun suyu ile çırpalım ve enginarların üzerine gezdirelim. Tuzunu ayarlayalım. Enginarların üzerini örtecek kadar soğuk su ilave edip ağır ateşte pişirelim. Ara sıra kontrol edip yarı yarıya piştiğinde yıkanmış pirinci karıştırmadan ekleyelim. Suyu azaldığında biraz su ekleyelim. Enginar ve pirinç yumuşadığında, doğranmış dereotunu ilave edelim. Yemeği ateşten alıp kapaklı olarak soğutalım. Servisten önce arzuya göre biraz daha dereotu serperek ve limonun suyunu gezdirerek servis yapalım.
MALZEMELER -7 adet enginar -1 adet limonun suyu -Yarım demet taze soğan -1 patates -1 adet yumurta -Yarım adet limonun suyu (ayrıca) -1 çay bardağı pirinç -1 demet dereotu -Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
|