Fırında ıspanak graten
Ispanağı yıkayarak, kaynayan tuzlu suda 1 dakika boyunca diriliklerini kaybedene kadar haşlayın. Sudan alıp, buzlu suya daldırıp, bir müddet bekletin. Sonra ıspanağı sıkarak sularını iyice süzdürün ve doğrayın. Haşlanmış patatesleri rendeleyip, ıspanağa ekleyin. Unu, yumurtaları, maydanozu, tuz ve biberleri ekleyip, arzuya göre biraz da kaşar peyniri ekleyip, iyice karıştırın. Fırın kabını yağlayıp, galeta unu serpiştirin. İçine malzemeyi aktarıp, üzerini düzeltin. Kaşar rendesini üzerine serpiştirin. Orta ısılı fırında kaşar eriyip, üzeri pembeleşene kadar pişirin. Dilimleyerek, servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) -Yarım kg ıspanak -Yarım haşlanmış patates -3 çorba kaşığı un -2 adet yumurta -1 çay bardağı sıvıyağ -1 demet maydanoz -3 çorba kaşığı kaşar rendesi -2 çorba kaşığı galeta unu -Tuz, karabiber ve pulbiber
|