Pazılı palamut
DİLİMLENMİŞ palamut balığını yıkayıp süzün. Bir tencerede 2-3 su bardağı su kaynatın. Kaynattığınız bu suda pazı yapraklarını 5 dakika bekletin. Bu arada maydanozu yıkayıp ince kıyın. İçine ezilmiş sarmısak, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ekleyip karıştırın. Bu karışımı iki adet palamut diliminin arasına koyun ve suyunu süzdüğünüz 1 büyük veya 2 küçük pazı yaprağına sarın. Tencereye dizip, üzerine tereyağını yayın. 1 çay bardağı suyu ekleyip, 15 dakika orta ateşte pişmeye bırakın. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) - 1 adet dilimlenmiş palamut - Yarım demet pazı - 1 demet maydanoz - 2-3 diş sarmısak - Tuz, karabiber, kırmızıbiber - 1 çorba kaşığı tereyağı - 1 çay bardağı su
|