|
|
Sebzeli bayram bohçası
Yağı kızdırıp, soğanları pembeleştirin. Havuç ve kabakları katıp 2-3 dakika soteleyin. Ispanakları ilave edip 5 dakika daha pişirin. Pastırma, tuz ve karabiberi ilave edin karıştırın. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kaşar peynirini katıp karıştırın. İki kahve fincanı su ve bir kahvce fincanı zeytinyağını çırpın. Yufkayı yayıp, üzerine yağlı sudan gezdirin. Her tarafının yağlanmasını sağlayın. İki kenarını da ortada birleştirin. Katlanan kısımların üzerine bir kaşık yağlı sudan sürüp, diğer iki kenarını da ortada birleştirin ve yufkayı dörde bölün. Yufkaların ortasına hazırlanan sebzeli malzemeden koyun. Yufkanın uçlarını malzemenin üzerine bohça gibi kapatıp, ek yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER 2 adet yufka 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 1 adet orta boy havuç 1 adet kabak 500 gram ıspanak 4 dilim pastırma 1 su bardağı kaşar peyniri 2 kahve fincanı su 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 adet yumurta sarısı Karabiber
|