Arap Bacı
KAKAO, karbonat ve suyu karıştırın. Ayrı bir kapta margarin ve şeker eriyene kadar çırpıp, yumurtayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Vanilya ve portakal kabuğu rendesini ilave edin. Unları, margarinli karışımın içine eleyip üzerine hazırladığınız kakao ve portakal suyunu da ekleyip iyice karıştırın. Karışımı kağıt kek kalıplarının içine döküp iyice kabarana kadar yaklaşık 15 dakika önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin ve soğumaya bırakın. Çikolatayı eritip, keklerin üzerine yayın ve mandalina dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER -1 çorba kaşığı kakao -Yarım tatlı kaşığı karbonat -Yarım su bardağı kaynar su -50 gram margarin -4 çorba kaşığı toz şeker -1 adet yumurta -2 çay kaşığı vanilya -1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi -Yarım su bardağı kepekli un -Yarım su bardağı un -Yarım su bardağı portakal suyu -80 gram bitter çikolata -1 mandalina
|