Piliçli sebze mücveri
ÖN hazırlık olarak piliç etlerini haşlayıp kemiklerinden ayırın, didin, içine yumurta, un, ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, nane, dereotu, tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik, sıvıyağ koyup iyice karıştırın. Tepsiyi yağlayıp bu karışımı dökün, 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca kaşar rendesini serpin.
MALZEMELER -1 adet piliç göğsü -1 adet piliç butu -1 çay bardağı un -2 yumurta -1 kahve fincanı sıvıyağ -Yarım demet nane -Yarım demet dereotu -Yarım demet maydanoz -5 adet taze soğan -2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi -Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik
|