Havuçlu badem helvası
HAVUÇLARI rendeleyin. Sütü tencereye koyup, rendelenmiş havuçları içine atın. Havuçlar yumuşayıp, eriyene kadar 2 saat pişirin. Daha sonra şekeri unu, nişastayı ve margarini ilave edip karıştırın. Yarım saat sonra karışım helva kıvamına gelecektir. Cam bir kalıbı sıcak suyla ıslatıp, helvayı bu kalıba dökün ve kaşıkla bastırıp şekillendirin. Başka bir tabağın içine ters çevirerek dolapta soğutun. Üzerini badem ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER: * Yarım kilo havuç * 6,5 su bardağı süt * 1,5 su bardağı margarin * 1 çorba kaşığı un * 1,5 çorba kaşığı nişasta * Süslemek için: Kavrulmuş badem içi
|