|
|
Yayla tatlısı
YUMURTALARIN sarıları ile aklarını ayırın. Aklarını bir tutam tuzla birlikte, mikserde kar haline gelene dek çırpın. 1 çay bardağı tozşekeri, yumurta sarıları ile karıştırın. 1 çay bardağı unu, 1 çorba kaşığı irmiği ve sıvıyağı yavaş yavaş ilave edin. Kabartma tozunu katın. 1 komposto kâsesi dövülmüş antepfıstığını ekleyin. Kalıbı yağlayın ve hazırladığınız hamuru içine dökün. 180 dereceli fırında 25 dakika pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencerede kaynatın. Ocaktan alırken içine yarım limonun suyunu sıkın. Soğutun. Fırından aldığınız tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Üzerine file antepfıstığı serpin. Dilimleyip, servis yapın.
MALZEMELER ( 6 - 8 Kişilik ) - 1 komposto kâsesi dövülmüş antepfıstığı - 50 gram file antep fıstığı - 1 çay bardağı tozşeker - 1 çay bardağı un - 5 adet yumurta - 1 çorba kaşığı irmik - Yarım çay bardağı sıvıyağ - 1 paket kabartma tozu Şerbeti için: - İki buçuk su bardağı tozşeker - 2 su bardağı su - Yarım limonun suyu
|