Piliçli makarna
Kaynar suda etleri 15 dakika pişirin. Ayrı bir tencerede makarnayı haşlayın. Makarnayı süzmeden önce bezelyeleri katın. Sonra birlikte süzün. Bir tavaya lor ve kaşar peynirini koyup kısık ateşte 2 dakika karıştırın. Tuz, karabiber, piliç domates ve maydanozu ilave edip, ısınıncaya kadar karıştırın. Makarnayı 20X30 santim ebatında bir fırın kabına koyup, peynirli karışımı ilave edin. Üzerine çedar peynirini serpip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER -400 gram piliç kalça kuşbaşı -1 paket makarna -100 gram donmuş bezelye -400 gram lor peyniri -50 gram eski kaşar -2 çorba kaşığı zeytinyağı -1 büyük domates -10 sap maydanoz -90 gram çedar peyniri
|