Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Aralık

4 ARALIK:

- 2008 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının TBMM Genel Kurulundaki görüşmeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın tartışmasıyla başladı.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Zeytinköy'de 65 milyon TL'ye alınan bir alanda, daha sonra imar uygulaması yapıldığını, bu alanda bulunan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yaklaşık 10 bin metrekarelik imarlı arsasının bedelinin şu anda 5 trilyon TL'den aşağı olmadığını söyledi.

- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, milletvekili olmadan önce, üzerinde herhangi bir kamu sorumluluğu yokken, 12 Eylül siyaset yasağında, Antalya'da hisseli araziye katıldığını ifade ederek, ''Bir gün bile herhangi bir kamu otoritesiyle, tapu kadastro, belediye, devlet yetkilisiyle hiçbir temas kurmuş değilim'' diye konuştu.

5 ARALIK:

- Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, TBMM Genel Kurulunda bakanlığına bağlı kuruluşların bütçe görüşmelerinde, Alevilerle ilgili olarak, ''Zamanında belki bu vatandaşlara biz bir elbise biçmeye çalıştık ama elbise uymadı. Şimdi hep birlikte yeni bir elbise dikip, onların da huzurlu, mutlu şekilde yaşamalarını sağlamak temel görevimizdir'' dedi.

- DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın bütçe görüşmelerinde, ''PKK, bu ülkenin gerçeği... 'Hayır' mı diyelim?'' demesi üzerine, AK Parti'li milletvekilleri ''Tabii ki 'hayır' diyeceksin'' diye tepki gösterdi.-TBMM Genel Kurulunda, AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara'nın, muhalefetin kendileri için söylediği ''şımarık'' sözüyle ilgili olarak, ''Burada 'şımarık' diyen milletvekillerin çocuklarının, arkadaşlarına nasıl davrandığını merak ediyorum'' demesi, tepkiye neden oldu.

- MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ''Yalnız şımarık değil, terbiyesiz olduğunu ifade etmek istiyorum'' karşılığını verdi. Daha sonra söz alan Şandır, kullandığı ifadeler nedeniyle özür diledi, ''terbiyesiz'' sözünün Meclise yakışmadığını, bunun tutanaklardan çıkarılmasını istedi.

''MADIMAK'TA LOKANTA, BENİ İĞRENDİRİYOR''

6 ARALIK:

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bakanlığının 2008 yılı bütçe görüşmelerinde, ''Madımak'ta bir lokanta yapılmış olması beni iğrendiriyor'' dedi.

- DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Türkiye'de Kürt kültürü başta olmak üzere birçok farklı kültür bulunduğunu, Kültür ve Turizm Bakanlığının da bu kültürlere dair araştırma yapmasını istedi. Tuncel, Kürt halk şarkıları, şiirleri, masal ve manilerinin derlenerek, saklanması gerektiğini söyledi.

- CHP, TEKEL'in, 2004'te İspanya'dan aldığı makinelerin ithalatında yolsuzluklar yaşandığı konusunda hazırlanan Başbakanlık raporunda isimleri geçen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan, Family Finans Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atila Kurama, Kurumun o dönemdeki ortağı Murat Ülker ile İspanyol ve Dubai firmasının 3 yetkilisi hakkında suç duyurusunda bulundu.

7 ARALIK:

- TBMM Genel Kurulunda, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün 2008 yılı bütçesi üzerinde söz alan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlarla ilgili iddiaları tartışmalara neden oldu.

- Birleşimi yöneten Başkanvekili Güldal Mumcu'nun ''adil olmadığını'' ileri süren AK Parti'li milletvekilleri, bu durumu sıra kapaklarına vurarak protesto etti. AK Parti'li milletvekillerinin sıra kapaklarına vurmaya devam etmesi üzerine birleşime ara verdi. Verilen arada CHP ve AK Parti milletvekilleri arasındaki tartışmalar daha sertleşti. AK Parti ve CHP'li milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü.

- DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da bütçe üzerinde yaptığı konuşmada, Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim'in aldığı maaşı eleştirerek, ''Cumhurbaşkanı da Genelkurmay Başkanı da Başbakan da büyük adam ama Terim'in bir ayda aldığı parayı 1 yılda alıyorlar'' dedi.

- DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk ile MHP Niğde Milletvekili Mümin İnan'ın yasama dokunulmazlarının kaldırılması hakkındaki Başbakanlık Tezkereleri, TBMM Başkanlığına sunuldu.

8 ARALIK:

- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bakanlığının TBMM Genel Kurulundaki 2008 yılı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, polisin son günlerdeki tutumuyla ilgili haksız eleştiriler olduğunu ifade ederek, ''Malatya ile ilgili basında yanlış bilgiler var. Tabancalar yazılıyor... Tabancalar, çocuk oyuncağı. Hepsi de savcılığın elinde'' dedi.

"CHP'DEN DAHA İYİ LABORATUVAR BULAMAZ"

9 ARALIK:

- Milli Eğitim Bakanlığının TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerinde söz alan CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'in ''Işıkevleri, gizli bir örgüt olarak faaliyet gösteriyor. Fethullah Gülen'i öve öve bitiremeyen bir Bakanın önlem almasını beklemiyoruz'' sözleri TBMM Genel Kurulunda gerginliğe neden oldu. AK Parti ve CHP'li milletvekilleri arasındaki tartışmalar nedeniyle görüşmelere bir süre ara verildi.

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, ''Bir siyaset bilimcisi 'Nasıl iktidar olunmaz?' diye araştırma yaparsa ve bu sorunun cevabını ararsa bunun için CHP'den daha iyi laboratuvar bulamaz'' sözleri CHP'liler tarafından tepkiyle karşılandı.

10 ARALIK:

- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Kuveyt'teki temasları sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, ''Yeni bir eve dönüş yasasına, bizim mevzuatımıza göre gerek yoktur'' dedi.

11 ARALIK:

- TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, terör örgütü PKK'nın bitirilmesini sağlayacak her düzenlemeyi destekleyeceğini ifade ederek, ''Bu işi, bu sefer bitirmek lazım'' diye konuştu.

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Anayasa Mahkemesinin iptal kararının ardından yürürlüğü 1 Ocak 2008 tarihine ertelenen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören tasarı, alt komisyona sevk edildi.

12 ARALIK:

- TBMM Başkanı Köksal Toptan, DTP'li milletvekillerine ilişkin, ''Parlamento dışındaki herkesi rahatsız eden bir takım tutumları, değerlendirmeleri var. O beni de herkesi de rahatsız ediyor'' dedi.

BÜTÇE KABUL EDİLDİ

13 ARALIK:

- TBMM Genel Kurulunda, 2008 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının maddelerinin görüşmeleri tamamlandıktan sonra verilen bir önerge ile 1 Ocak 2008 tarihinde yürürlüğe girecek Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasının yürürlük tarihi 3. kez ertelendi.

14 ARALIK:

- Yaklaşık 2 ay süren bütçe maratonu, 2008 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu tasarısının TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesiyle sona erdi. Tasarının tümü üzerindeki görüşmelerde hiçbir genel başkan söz almadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise bütçenin kabulünden sonra kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Erdoğan, ardından başta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olmak üzere, CHP, MHP, DTP grup başkanvekilleri ve milletvekilleriyle tokalaştı.

- YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı ziyaretinin ardından kendisiyle ilgili yapılan eleştirilerle ilgili olarak, ''Ben oldukça demokrat bir adamım. Benim hakkımda her şeyi konuşabilirsiniz, yeter ki terbiye sınırları aşılmasın'' dedi.Özcan, üniversitelerde türban sorunundan bahsedilirken sadece ''başörtüsü ve katsayı sorunun'' anlaşıldığını belirterek, ''Ben farklı şeylerden bahsediyorum, konu sadece başörtüsü ve türban değil'' değerlendirmesinde bulundu.