Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haziran

1 HAZİRAN:

- AK Parti, Anayasa değişikliklerini referanduma götürme süresinin 120 günden 45 güne indirdirilmesini öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, 22 Temmuzda yapılacak genel seçimde aday olmayacağını açıkladı.

- TBMM Anayasa Komisyonu, Anayasa değişikliklerinin halkoyuna sunulmasında öngörülen 120 günlük sürenin 45 güne indirilmesini düzenleyen kanun teklifini benimsedi.

2 HAZİRAN:

- Anavatan Partisi Bitlis Milletvekili Edip Safder Gaydalı, partisinden istifa etti. Gaydalı'nın istifasıyla, ANAVATAN'ın TBMM'deki grup hakkı düştü. Amasya Bağımsız Milletvekili Hamza Albayrak'ın Anavatan Partisi'ne katılmasıyla ANAVATAN aynı gün tekrar grup kurdu.

- AK Parti Edirne Milletvekili Ali Ayağ, partisinden istifa etti. Ayağ'ın istifasıyla AK Parti'nin milletvekili sayısı 351'e düştü.

GÖRÜŞÜLEN TASARI VE TEKLİFLER KADÜK OLMAYACAK

- TBMM'nin bir yasama döneminde yasalaştıramadığı için ''kadük'' (hükümsüz) kalan tasarı ve tekliflerin yeni dönemde hükümsüz sayılmamasını öngören yasa teklifi, Genel Kurulda benimsendi.

- TBMM Genel Kurulunda, kolluk kuvvetlerine, suçun önlenmesine ilişkin yeni yetkiler tanıyan kanun teklifi kabul edildi. Kanuna göre, polis, ''tecrübesi ve içinde bulunulan durumdan edindiği izlenime göre'' kişileri ve araçları, bir suç veya kabahatin işlenmesini önlemek amacıyla durdurabilecek. Her çeşit silah ruhsatı, sürücü belgesi ve pasaport için başvuranların parmak izi alınacak. Polis, görevini yaparken direnişle karşılaşırsa, zor kullanabilecek.

- Genel Kurulda, Anayasa değişikliklerinin halkoyuna sunulma süresini 120
günden 45 güne indiren yasa teklifi kabul edilerek yasalaştı.

MECLİS TATİLE GİRDİ

3 HAZİRAN:

- TBMM, alınan karar gereği 22 Temmuz genel seçiminin kesin sonuçlarının ilan edildiği günden sonraki 5. gün toplanmak üzere tatile girdi.

- Meclis tatile girmeden önce, Sağlık Bakanlığı bünyesinde, sağlık hizmet binalarının yapım ve onarım işleri ile kamu özel ortaklığı projelerinin yürütülmesi amacıyla 2 daire başkanlığı kurulmasını öngören kanun teklifi; Sigortacılık Kanunu Tasarısı; mera, yaylak ve kışlak olarak kullanılamayan yerlerin, tahsis amacı değiştirilerek Hazine adına tescillerinin yapılmasını öngören yasa teklifi ile jeotermal ve doğal mineralli su kaynaklarının etkin şekilde aranması, araştırılması ve üretilmesini düzenleyen kanun teklifinin de aralarında bulunduğu bazı kanun tasarıları ve teklifleri kabul edilerek yasalaştı. 22. dönemin son çalışma gününde, 2'si temel kanun olmak üzere, toplam 96 maddelik tasarı ve teklif, görüşülerek yasalaştı. Milletvekilleri, bugün yaptığı yaklaşık 7.5 saatlik son mesaileriyle, 13 gündür hafta sonları da dahil olmak üzere saat 11.00'den 24.00'e kadar yaptığı aralıksız çalışmayı da tamamladı.

İBRAHİM TATLISES, GENÇ PARTİ'NİN ADAYI

Bayburt Bağımsız Milletvekili Ülkü Güney, AK Parti'ye katıldı. Bu katılımla AK Parti'nin milletvekili sayısı 352 oldu.

4 HAZİRAN:

- Milletvekili aday listeleri belli olmaya başladı. Sanatçı İbrahim Tatlıses, Genç Parti'nin İstanbul 3. bölge 1. sıra adayı oldu.

18 HAZİRAN:

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, 22. yasama dönemini değerlendirdiği bir toplantı yaptı. Arınç, 22. dönemde verilen bin 110 kanun tasarısı ve bin
43 kanun teklifinden, 914'ünün kanunlaştığını; Genel Kurulun, 617 birleşim, 2 bin 366 oturum yaparak, 3 bin 384 saat 25 dakika çalıştığını kaydetti.